Поради Богојавленските празнувања да се отстранат пловните објекти кај Сараиште

Се известуваат жителите од Стар Град дека поради прославите посветени на празникот Богојавление – Водици и Денот на рибарите неопходно е да ги отстранат пловните објекти од просторот кај Сараште, со што би обезбедиле непречено реализирање на настаните и проток на насобраната толпа народ.

Пловните објекти од езерото и крајбрежјето кај Сараиште треба да бидат отстранети на 18ти, 19ти и 20 ти јануари годинава.

Vodici_15012016_Saraiste_4851