Упис за тренерски курсеви за добивање на УЕФА Б, УЕФА А и Национална Ц лиценца

Центарот за Едукација на Фудбалската Федерација на Македонија објавува упис за добивање на тренерски дипломи и лиценци, и тоа за следниве нивоа: УЕФА Б, УЕФА А и Национална Ц лиценца. Кандидатите кои се заинтересирани за пријавување за еден од горенаведените курсеви во прилог на своето барањето треба да ги достават и следниве документи: За УЕФА Б Курс: – Најмалку 22 години старост, копија од лична карта или пасош – Најмалку 4 години активно играње фудбал во сениорска конкуренција во редовно натпреварување, во било која сениорска лига, потврда од клуб или…

повеќе...

Лиценците ќе ги сопрат „дивите“ монтажери на лифтови и нелојалната конкуренција

Денес во Стопанската комора на Македонија се одржа состанок на Групацијата за лифтови, на која се расправаше за тековните состојби и проблеми во дејноста на монтирање и сервисирање на лифтови согласно законската регулатива и надлежностите на институциите. На состанокот освен членовите на Групацијата за лифтови, присуствуваа и претставници од Министерството за економија – Сектор за внатрешен пазар, Државниот инспекторат за техничка инспекција, Државниот пазарен инспекторат и инвеститори. Претседателот на Групацијата Димче Поповски истакна дека состанокот се одржува на барање на Министерството за економија – Сектор за внатрешен пазар, за да…

повеќе...