Полна кутија сметки за викендашите

Оние кои што имаат викенд-станови, со секое свое доаѓање во Охрид се соочуваат со голем број сметки кои „ги чекаат на купче“. Повеќето имаат поштенски сандачиња или нивните сметки уредно се складирани од страна на нивните соседи/куќни совети. Но, голем дел се соочуваат и со расфрлани сметки и сметки кои недостасуваат. Најголем проблем имаат оние кои не доаѓаат често во Охрид и кои немаат поштенски сандачиња. Во овој случај, во една од охридските згради затекнавме кутија полна со сметки во која сопствениците ќе можат да си ги побараат своите сметки.…

повеќе...

МКФ со апел до сите хумани луѓе за помош на Стеван Гешоски

Македонската кошаркарска федерација упатува јавен апел до сите хумани луѓе на просторите на Република Македонија. Станува збор за поранешен кошаркар на МЗТ Скопје Аеродром и на Работнички како и поранешен технички директор на македонската репрезентација, Стеван Гешоски, кој пред речиси две години доживеа исхемичен мозочен удар. Како последица од ударот поранешниот кошаркар има отежнат говор, парализирана десна страна како и силни болки во екстремитетите на десната страна и на вратот. Првичниот третман од физикална терапија речиси и да не помогнал, па лекарите на Стеван Гешоски му препорачале операција со која…

повеќе...

„Водовод“ Охрид: Задоволни сме од програмата за електронска наплата на сметки

Од РЕ Водовод Охрид изразуваат задоволство од програмата за електронска наплата на сметките на домаќинствата преку www.evodovod-ohrid.com.mk изработена од Ентер ДОО Охрид и во соработка со Тутунска банка која започна во мај 2016. Оттаму велат дека бројот на корисници постојано се зголемува. На овој начин се врши: – Пратење на современите трендови за електронско плаќање, – заштеда на време на корисниците на услугите на РЕ Водовод – Охрид, – избегнување на шалтери по банки, пошти, наплатни центри, – придонес во унапредување на екологијата, укажувајќи дека се опфатни целните групи, не само…

повеќе...

Сметката на ОУ „Григор Прличев“ ќе биде одблокирана и училиштето ќе добие електрична енергија

„Локалната самоуправа интензивно работи да го реши проблемот со доверителите кои ја имаат блокирано сметката на Основното училиште „ Григор Прличев“ и веднаш потоа ќе биде платен долгот кон ЕВН и училиштето ќе добие електрична енергија“ – изјави денеска градоначалникот Никола Бакрачески. Објасни дека има доволно средства за плаќање на долгот за потрошена електрична енергија кон ЕВН , но тој не може да се подмири се додека не се одблокира сметката на училиштето. „Со крајно несериозни изјави опозицијата го злоупотребува овој случај во медиумите. Јавноста знае дека оваа локална власт…

повеќе...