Велестовци ја продолжуваат традицијата за Водици

Традиционално, на вториот ден од празникот Водици (Собор на Свети Јован Предвесник и Крстител), новите кумови во Велестово ја продолжуваат

повеќе...

Градоначалникот Бакрачески ќе посети неколку месни заедници

Во недела (13.11.2016), градоначалникот Никола Бакрачески, заедно со стручните служби од општина Охрид и директорите на јавните претпријатија ќе остварат

повеќе...

Во тек е асфалтирањето на патот во месноста Кромидишта кај Рача

Градоначалникот Никола Бакрачески денеска беше во неколкучасовна обиколка и увид на градежни активности на неколку локации во градов каде интензивно

повеќе...