Плакета за ОУ „Христо Узунов“ за придонес во аматерскиот документарен филм

На 27-28.10.2017 год. се одржа 25-от Интернационален фестивал на аматерски (непрофесионален) документарен филм – CAMERA 300 во Битола. На истиот,

повеќе...

Престижната професионална програма за развој на филмски проекти „МИДПОИНТ“ од 10 до 16 јуни во Охрид

Престижната професионална програма за развој на филмски проекти „MIDPOINT Feature Launch“, својата прва сесија, во соработка со Агенцијата за филм

повеќе...

Проекција на краткометражниот игран филм за деца „Сказна за Вилен“ во ОУ „Св.Климент Охридски“

„Сказна за Вилен“, краткометражниот игран филм за деца во режија на Никица Мишева, ќе ја има својата прва проекција на

повеќе...

Градоначалникот Бакрачески на снимањето на филмот „Дедо и внук“

Градоначалникот Никола Бакрачески, денес, присуствуваше на снимањето на филмот „Дедо и внук“ што е во режија на охриѓанецот Илија Пиперкоски.

повеќе...

Претседателката на Советот Коњановска на сетот од филмот „Дедо и внук“

Претседателката на Советот на Општина Охрид, Гордана Коњановска и директорката на Агенцијата за филм на Република Македонија, Мими Ѓорговска Илиевска,

повеќе...