Пронајдена и отстранета рибарска мрежа при снимање на сцени од WebOhrid Aquatic

Како што веќе знаете, минатиот викенд WebOhrid започна самостоен проект WebOhrid Aquatic, со кој ве водиме во подводниот свет на Охридското Езеро. Во текот на снимањето на подводните сцени, на потегот помеѓу Десарет и Градиште, пронајдовме и отстранивме рибарска мрежа заплеткана околу карпа, полна со риби во фаза на распаѓање. WebOhrid

повеќе...

Нуркачите ги шират своите крилја за скокови директно од карпите

Четири натпреварувања, четири победи – Тоа е беспрекорниот рекорд на Гери Хант на средина од сезоната во 2015 година. „Брилијантниот Британец“ постојано го подигаше нивото на своите скокови, нивната сложеност и тежина, што му овозможи да стигне до нови височини. Следното натпреварување кое треба да се одржи на архипелагот од кои се сочинети Азорските Острови, не претставува само враќање на овој спорт кон својата најчиста форма со скокови директно од карпите, од 27 метри височина, туку воедно е и локација каде што 31-годишниот Хант не успеа да се пласира во…

повеќе...