Внимателно при паркирање кај високите тротоари и банкини

Паркирајќи на висока банкина или тротоар често се случува да го оштетите вашиот автомобил. Доколку не ви фаќа око од прва, подобро да се паркира степен поназад, отколку да запне браникот, па да биде предоцна. WebOhrid

повеќе...

Вака не се паркира!

Како што е вообичаено за секоја туристичка сезона, така и оваа, во Охрид ќе има огромен прилив на возила од земјава, но и од странство, па според тоа, ќе бидеме сведоци на најразлично паркирање, а се разбира и непрописно паркирање. Ова мало битолско „количе“ претставува голем проблем кога ќе се паркира вака, на место кое е наменето за три автомобили. WebOhrid

повеќе...

Паркирање браник на браник

Паркирањето претставува проблем доколку се паркира на мал простор или пак на простор преполн со автомобили. Често можеме да видиме како некое возило е блокирано од паркирани возила од двете страни и не може да излезе се додека не го ослободат тие возила. Во овој случај имаме паркирање браник на браник, за среќа без штета. WebOhrid

повеќе...

СВР Охрид со безбедносни мерки за Водици

Со цел безбедно и непречено одвивање на манифестациите по повод верскиот празник Богојавление-Водици, Секторот за внатрешни работи Охрид ги презема сите неопходни безбедносни мерки на превентивен и оперативен план. Мерките на СВР Охрид ќе бидат насочени за зачувување на стабилната безбедносна состојба на целото подрачје во областа на јавниот ред и мир, за спречување на казнени дела и регулирање на сообраќајот. Денес, полициската станица за безбедност во патниот сообраќај, во Охрид врши известување до сопствениците на патнички и други моторни возила за дислокација на возилата од паркинг местата на улиците…

повеќе...