Стојаноски: Во недела да му ја вратиме слободата на Охрид

Нема поважна мисија од тоа Охрид да го направиме општина за сите граѓани. Првиот чекор е создавање на инфраструктура за сите. Градиме одговорно, квалитетно и домаќински, за секој граѓанин да добие решение кое ќе му го подобри животот во неговата средина. Истакна на денешната завршна прес-конференцијата кандидатот за градоначалник на СДСМ и коалицијата, Јован Стојаноски. „Нема ништо поважно од здравјето на луѓето. Затоа наш приоритет е обезбедување на чиста и здрава вода за пиење и чист воздух. Се обврзавме постојано и навремено да ги чистиме депониите и каналите, да вложуваме во…

повеќе...

Јовановски: Наша цел е Охрид да биде отворена и услужна општина за сите

Наша цел е Охрид да биде отворена и услужна општина за сите. Граѓаните да добиваат побрзи и поквалитетни услуги од јавната администрација. Затоа предвидуваме развојот на Охрид да биде со максимална употреба на паметните технологии. Паметниот урбанистички развој на градот обезбедува максимален квалитет на живот со минимално трошење на ресурсите. Сето тоа го правиме со користење информациски технологии со кои ќе се воспоставуваат современи одржливи форми на комуникација и мобилност. Ова денес го истакна кандидатот за советник од СДСМ и Коалицијата, Филип Јовановски. „Најпрво создаваме институционална рамка за паметен урбан…

повеќе...

Тилевски најави рехабилитација и надградба на колекторски систем, марина, уредување плажи

Уредувањето на просторот и негово планирање во дослух со граѓаните креира пософистициран лик на Општината и овозможува нејзино правилно просторно искористување. Одиме напред. Градиме, градиме, градиме, рече на денешната прес-конференција кандидатот за градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата, Митко Тилевски. Тој ги најави нови проекти: Рехабилитација и надградба на колекторски систем, Изградба на пречистителна станица и фекална канализација во Трпејца, Изградба на канализациона мрежа и пречистителна станица за отпадни води во Трпејца, Општина Охрид. „Започната е реализацја на проектот за изградба на фекална канализациона мрежа и станица за третман на отпадните води во Трпејца, Општина…

повеќе...

Трајкоски: Го бараме вашиот глас бидејќи тој е двигател за понатамошна работа во општина Дебрца

Низ сиот изборен циклус се обидовме до Вас да ја доближиме и презентираме програмата на ВМРО-ДПМНЕ за локалниве избори. Во очи на изборниот молк би сакал од вас да ги согледате проектите кои ги остваривме во текот на изминативе четири години како и проектите кои ќе ги спроведиме понатаму. Пред вас нека стојат фотографиите и размислите за тоа каква општина беше Дебрца пред само четири години и каква е денес, а според програмата каква ќе биде во иднина. Ние го бараме вашиот глас бидејќи тој е двигател за понатамошна работа…

повеќе...

Демиров: Работиме на подобрување на условите за живот на сите граѓани

Овие луѓе зад мене гарантираат живот за сите во Охрид. Ние цврсто стоиме на тоа. Наша заедничка цел е од Охрид да направиме општина за сите, општина во која сите граѓани се еднакви, општина во која сите имаат исти можности да успеат во животот. Токму затоа создаваме отворена и услужна општина за сите. Работиме на подобрување на условите за живот на сите граѓани. Ова денес го истакна кандидатот за советник на СДСМ и коалицијата, Бесим Демиров. „Со тоа веќе започна Владата на Република Македонија, која е наш партнер и пријател.…

повеќе...

Тилевски: Постојано работиме на подобрување на инфраструктурните решенија и на збогатување на содржините во Охрид

Охрид се издвојува како туристички центар не само во рамките на Републиката, туку и во светски рамки. Со големата промоција на Охрид низ светските медиуми, постигнавме голем успех зголемувајќи го бројот на странски и домашни туристи. Претставувајќи го Охрид како една од дестинациите кои мора да се посетат, ги отвораме вратите на туристите, а истовремено и постојано работиме на подобрување на инфраструктурните решенија и на збогатување на содржините на и онака богатото културно и природно наследство на УНЕСКО. Ова денес го истакна кандидатот за градоначалник на Охрид, од редовите на…

повеќе...

Стефаноска: Дали Стојаноски планира да брка дел од вработените од работа за да ослободи место и да прими нови?

Во просториите на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Охрид, денес се одржа прес-конференција, на која говореше кандидатката за советник Снежана Стефаноска. „СДС се прочитана приказна и мора да разберат дека празната реторика, лагите и манипулациите нема да ги решат проблемите на граѓаните. ВМРО-ДПМНЕ го прашува кандидатот Јован Стојаноски за неговите ветувања за вработувања, функции, бизниси, маркици, и други привилегии со кои се расфрла по градот и ги лаже граѓаните и членовите на СДС. Дали Јован Стојаноски знае дека вработувањата во охридската Пожарна кои ги ветува низ цел град, а најмногу во Велгошти нема да…

повеќе...

Тилевски најави комплетна инфраструктура во индустриска зона „Мауцкер“ и решавање на проблемот со бездомни животни

Квалитетно изработена урбанистичко-планска документација овозможува заштита и унапредување на животната средина, а пак уредувањето на просторот и неговото планирање во дослух со граѓаните креира пософистициран лик на Општината и овозможува нејзино просторно искористување. Ова на денешната прес-конференција го истакна кандидатот за градоначалник на Охрид, од ВМРО-ДПМНЕ, д-р Митко Тилевски. Тој најави измена и дополнување на детални урбанистички планови. Со цел да се прифатат и да бидат вградени барањата за бесправно изградени објекти, континуирано се изработува ДУП за сите населени места, доколку, како дел од постапката, Министерството за транспорт и врски навремено…

повеќе...

Шикоски: Ако СДС ја согледа реалноста за долгот и призна дека беше 50 милиони евра, дали ќе побара некој за тој долг да одговара?

Во просториите на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Охрид, денес се одржа прес-конференција, на која говореше кандидатот за советник Дејан Шикоски. „Времето на празни ветувања и продавање магла заврши. На граѓаните им е потребен градоначалник кој ќе ги решава нивните проблемите и ќе работи во нивен интерес, а не градоначалник кој со од ракав истресени и слаткоречиви ветувања се обидува да ги прелаже граѓаните. ВМРО-ДПМНЕ јавно го прашува кандидатот за Градоначалник на СДС Јован Стојаноски дали тој и неговата партија го променија ставот околу раздолжувањето на Охрид, за кое во медиумите тврдеа дека…

повеќе...

Ставрески: Ги подобруваме условите за развој на спортот во Охрид, работењето на клубовите и развој на спортскиот туризам

Основниот услов за спроведување на активности од областа на спортот, физичкото воспитување и рекреација, е постоењето на доволен број спортски објекти. Работата на спортските организации е невозможна, без адекватен спортски објект. За таа цел, создаваме модерен спортски комплекс во рамки на спортско рекреативниот центар „Билјанини Извори“ кој ќе опфаќа отворени и затворени спортски објекти, кои ќе бидат физичка, функционална и техничко-технолошка целина со сите потребни инсталации, реквизити и опрема наменети за различни спортски активности. Ова го истакнана денешната прес-конференција, кандидатот за советник од СДСМ и коалицијата, Сашо Ставрески. „Со вложувањето…

повеќе...