Снег на Попова Шапка, Маврово и Стража

Сообраќајот на патниот правец Катланово – Велес од 21:45 часот е нормализиран. Завршено е со расчистување на одронот. Поради внимателност, во должина од 500 метри сообраќајот се одвива по една коловозна лента. Поставена е дополнителна сообраќајна и светлосна сигнализација. Поради врнежи од снег, од 20:15 часот, на патниот правец Р1202 од Мавровска крстосница„ Маврови Анови -Дебар и обратно, воведена е забрана за тешки товарни возила. Од 20:35 часот воведена е забрана за движење на тешки товарни возила на планинскиот премин Стража. Поради свлечиште на патниот правец А3 Прилеп-Ресен, на обиколницата…

повеќе...

Повторно воведена забрана за движење на тешки товарни возила на Стража

Поради обилни врнежи од снег, кој се задржува на коловоз, во 20:00 часот повторно е воведена забрана за движење на тешки товарни возила на планинскиот премин Стража. Забраната за движење на тешки товарни возила на крак Маврово-Дебар е сеуште активна. Според информациите добиени во АМСМ од Ј.П. Македонија пат, сообраќајот на останатите државни патишта се одвива без забрани, по влажни коловози. Снег со слаб интезитет провејува на Попова Шапка, Маврово и Крушево, но не се задржува на коловозoт. Магла со видливост до 100 метри има на планискиот превој Плетвар..

повеќе...

Забрана за тешки товарни возила на патот Маврово-Дебар

Поради интезивни врнежи од снег и ниски температури, се воведува забрана за тешки товарни возила на патот правец крак Маврово-Дебар. На планинскиот премин Ѓавато воведена е забрана за движење на тешки товарни возила, поради снег на коловозот. За останатите видови на возила се препорачува употреба на зимска опрема. Според информациите добиени од ЈП „Македонија пат“, сообраќајот на сите останати државни патишта се одвива без забрани, по влажни коловози. Врнежи од слаб снег кој не се задржува на коловоз има на Попова Шапка, Стража, Маврово, Прилеп, Ресен, Битола и Крушево, а…

повеќе...

Врнежи од слаб снег на патните правци кон Маврово, Крушево, Пресека и Охрид

Поради големи одрони од камења, сообраќајот на патниот правец Кочани – Македонска Каменица е во прекин. Возилата се пренасочуват по патниот правец Кочани – Виница – Делчево. На патниот правец Демир Капија-Корешница поради излевање на реката Вардар воведена е забрана за патнички возила. На патниот правец Виница – Берово на 11-от и 12-от километар на две места во должина од по 20 метри сообраќајот се одвива по една коловозна лента поради поплава. На местата е поставена соодветна сигнализација од страна на ЈП Македонија пат. Поради излевање на реката Брегалница, превентивно…

повеќе...

Забрана за тешки товарни возила на патот Маврово-Дебар-Струга и планинскиот правец Стража

На сила е забраната за сообраќај на тешки товарни возила на патниот правец Дебар – Струга. Сообраќајот на сите државни патишта во Македонија се одвива во зимски услови, наместа со остатоци од снег на коловозите. Врнежи од снег се бележат во северните, северозападните и југоисточните делови на државата. Поради ниски температури можна е појава на голомразица. АМСМ препорачува исклучително внимателно возење, прилагодена брзина на движење и почитување на поставената сообраќајна сигнализација. Посебно внимание е потребно на делниците кои минуваат низ клисурите и засеците, особено на патните правци Катланово – Велес,…

повеќе...

Врнежи од снег на Попова Шапка, Маврово, Стража и Крушево

Сообраќајот на останатите државни патишта во Македонија се одвива без забрани, по влажни коловози. Снежни врнежи има на Кула, Плетвар, Буково, Пресека како и во Маврово, Крушево, Кичево, Тетово, Крива Паланка, Попова Шапки и Павлешенци, но без проблеми во одвивањето на сообраќајот.

повеќе...