ВМРО-ДПМНЕ: Надлежните да се водат согласно законите по пријавата на граѓаните за дивоградба

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид испрати соопштение до медиумите во кое стои: „Ги повикуваме надлежните институции СВР Охрид, Градежниот инспекторат, Јавното обвинителство

повеќе...

Најавен масовен протест против изградба на базна станица на приватен објект во Охрид

И покрај напорите и противењето на жителите на Урбаната заедница „Горна Влашка маала“ заедно со поддршка на Основното училиште „Христо

повеќе...

Креативните рачиња од основците од „Григор Прличев“ ја внесоа есента во својата училница

Вредните ученици од V1 одделение заедно со учителката Ана Христовска, на часовите по ликовно образование и творештво ја внесоа есента

повеќе...