Потпишана административната спогодба за спроведување на Договорот за социјално осигурување меѓу Македонија и Албанија

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов денес оствари работна средба со својот албански колега, министерот за млади и

повеќе...

Денот на Охридското Езеро во знакот на најмладите

Седумнаесетта манифестација, „Денот на Охридското Езеро“, денес беше одржана на кејот Македонија, со присуство на делегација од соседен Поградец, предводена

повеќе...

Договор меѓу Македонија и Албанија за социјално осигурување

Од 1 јуни 2016 година стапува на сила Договорот за социјално осигурување меѓу Република Македонија и Република Албанија за социјално

повеќе...

Потпишан Договор за соработка помеѓу Институтот за културно и духовно наследство на Албанците и Академијата на науките на Албанија

Министерот за образование и наука м-р Пиштар Лутфиу, денес присуствуваше на потпишувањето на Договор за соработка помеѓу Институтот за културно

повеќе...

Потпишан Протокол за соработка меѓу УКИМ и Универзитетот во Тирана

Делегација предводена од министерот за образование и наука на Република Македонија Абдилаќим Адеми, е во дводневна официјалната посетата на Република

повеќе...

Утре во Поградец – состанок на Прекуграничната платформа за заштита на регионот на Охридско Езеро

Утре (7-ми март) во Поградец, Албанија, ќе се одржи состанок на Прекуграничната платформа за заштита на регионот на Охридско Езеро, во

повеќе...

Три години забрана за влез во РМ за лице од Албанија поради извршени тешки кражби

Поради постоење основи на сомнение за сторени казнени дела „тешка кражба“ и „одземање на моторно возило“, полициската станица од Струга

повеќе...

Започнува имплементационата фаза на Проектот за прекугранично управување со Дримскиот басен

Во среда, 16-ти декември со организирање на Почетниот состанок во Тирана, започнува имплементационата фаза на Проектот за прекугранично управување со

повеќе...