Агенцијата за млади и спорт-генерален покровител на Шаховската олимпијада за слепи

Челните луѓе на Националниот сојуз на слепи беа во посета куќата на спортот. Претседателот на националната спортска федерација на слепи

повеќе...

Одржан натпревар во шах и пинг-понг во рамки на училишната спортска лига

Денес во ОУ „Христо Узунов“ во рамките на училишната спортска лига се одржа натпревар во шах и пинг-понг. Покрај редовните

повеќе...

Одигран турнир во шах за основни училишта во рамки од училишните спортски лиги

Денес во рамките на училишните спортски лиги, Сојузот за училишен спорт Охрид под покровителство на Локалната самоуправа Охрид организираше турнир

повеќе...

Шаховската репрезентација ќе учествува на Шаховската олимпијада во Азербејџан

Шаховската репрезентација на Македонија ќе учествува на Шаховската Олимпијада (1-14 септември) во Баку, Азербејџан. Репрезентативците и членовите на стручниот штаб на шаховската

повеќе...

Шаховските работници во официјална посета на Агенцијата за млади и спорт

Претседателот на Македонската шаховска федерација во придружба на првите луѓе на шаховските клубови како и претставникот на Европската шаховска федерација

повеќе...

Македонија – домаќин на Европското клупско шаховско првенство во 2015 година

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Марјан Спасески оствари средба со претседателот на Европската Шаховска Федерација и заменик министер

повеќе...