Чавков: Огромен број приватни разговори одамна се препродадени во Kосово и Србија

„Има компромитирачки снимки за вас, ќе платите или ќе бидат објавени?“ Вака некако веќе некое време биле уценувани неколкумина политичари

повеќе...

Пуштен во употреба нов далекувод за енергетско поврузање на Македонија и Србија

Нов 400-киловолтен далуковод во должина од 70 километри кој ги поврзува преносните електросистеми на Македонија и Србија на потегот Штип

повеќе...

Министрите за внатрешни работи на Македонија и Србија го посетија Прифатниот центар „Винојуг“ во Гевгелија

Денес министерот за внатрешни работи на Република Србија, Небојша Стефановиќ заедно со министерот за внатрешни работи на Република Македонија Оливер

повеќе...

Меѓународна размена на искуства околу правата на детето во Македонија и Србија

Во Краљево, Србија се одржа Регионална размена на искуства, во рамки на проектот „Имплементација на Конвенцијата за правата на детето во

повеќе...

Билатерална средба на Регулаторните тела за медиуми на Србија и Македонија

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, беше домаќин на билатерална средба со претставници на Регулаторното тело за електронски медиуми

повеќе...

Претседателот Иванов од утре во официјална посета на Црна Гора

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, придружуван од сопругата,Маја Иванова, од утре ќе престојува во дводневна официјална посета на

повеќе...

Македонија и Србија бараат поголем ангажман од ЕУ околу мигрантската криза

Потребно е Европската унија да преземе конкретни мерки по прашањето на азилантите бидејќи издвоените по еден милион евра за помош

повеќе...