Се подготвува стимулативен модел за финансирање на јавните универзитети

Моделот за реформи на финансирањето на високообразовните институции во Република Македонија, со цел подобрување на нивните перформанси, е темата на

повеќе...

Доделени дипломите на третата и четвртата генерација дипломци од Универзитетот „Св.Апостол Павле“

Со пригодна свеченост во просториите на Универзитетот „Св. Апостол Павле“, денес, беа доделени дипломите на третата и четвртата генерација на

повеќе...

Потпишан договор за соработка помеѓу Универзитетите „Џиаотонг“ и „Св. Апостол Павле“

Воспоставена е соработка помеѓу Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ и кинескиот Универзитет „Џиаотонг“. Денес, ректорот на

повеќе...

На 2ри април ќе се одржи Регионалниот натпревар по математика

На 2-ри април (сабота), со почеток во 09:30, на Универзитетот за информатички науки и технологии „Свети Апостол Павле“ во Охрид,

повеќе...

Во Штип отворена првата универзитетска телевизија во земјава

На Универзитетот „Гоце Делчев“ (УГД)-Штип во присуство на заменик министерот за образование, Спиро Ристовски и на ректорот на УГД-Штип, Блажо

повеќе...

Македонија ќе добие Универзитет за национална безбедност

Владата планира да отвори Универзитет за национална безбедност, најави денеска премиерот Никола Груевски. Во состав на универзитетот, како што рече,

повеќе...