СВР Охрид со безбедносни мерки за Водици

Со цел безбедно и непречено одвивање на манифестациите по повод верскиот празник Богојавление-Водици, Секторот за внатрешни работи Охрид ги презема

повеќе...

Донација од Чешката Република – 25 „Шкода Јети“ возила за граничната полиција

Граничната Полиција при Министерството за внатрешни работи на Република Македонија денеска ја прими донацијата од Чешката Република која се состои

повеќе...

Денес завршува обврската за поседување зимска опрема во возилата

Денес завршува законската обврска за возачите за задолжително поседување зимска опрема во возилата. Обврската за задолжително поседување на зимската опрема

повеќе...

Во службата за итна медицинска помош нови 75 вработувања, 12 возила и три пункта

Службата за Итна медицинска помош (ИМП) во Скопје ќе се зајакнува со нови 75 вработувања и тоа на 35 доктори,

повеќе...

Од 15-ти ноември задолжителна зимска опрема за возилата

Од 15-ти Ноември започнува законската обврска за поседување на зимската опрема во возилата. Оваа обврска трае до 15-ти Март следната

повеќе...