Прекин на сообраќајот на патот Охрид – Кичево

На патниот правец Кичево – Охрид на делот Пресека-Врбјани, поради изведување градежни работи на пат (минирање), денес сообраќајот ќе биде во прекин од 11-12 часот и од 13-15 часот.

повеќе...

Тампонирани повеќе локални улици во Врбјани и Брежани

Во Општина Дебрца во тек се градежни активности околу тампонирање на најоштетените и најнепристапни локални улици во селата Врбјани и Брежани. Според Градоначалникот Игор Трајкоски, со овој градежен зафат се потврдуваат напорите на општината за подобрување на животот на жителите на целата територија.  „Станува збор за тампонирање на две локални улици во село Врбјани, со ширина од 3 метри и вкупна должина од 600 метри, како и тампонирање на една локална улица во село Брежани со ширина од 3 метри и должина од 700 метри. Се надеваме дека со тампонирањето на…

повеќе...

Утре ќе има прекин во сообраќајот на патот Охрид -Кичево

Од АМСМ информираат дека утре, 22.02.2017 (среда) на патниот правец А2 Кичево – Охрид, после планинскиот премин Пресека кај с. Врбјани, поради изведување работи на пат (минирање). Сообраќајот ќе биде во прекин помеѓу 13:00 – 16:00 часот околу 15 – 20 минути.

повеќе...

Министерот Нухиу на средба со жителите на Врбјани

Министерот за внатрешни работи д-р Агим Нухиу денеска беше во посета на селото Врбјани во општина Ростуше, во рамките на проектот „Како сте?“, кој има за цел да ја приближи полицијата до граѓаните. На средбите со граѓаните, министерот Нухиу им објасни дека полицијата е сервис на граѓаните и дека тие во секое време можат да се обратат до МВР. „Дојдов лично за да ве информирам дека полицијата е на располагање во секое време за вашите потреби и вие можете слободно да ни се обратите за работи кои се во наша…

повеќе...

Денес прекин на сообраќајот кај с.Врбјани

Од АМСМ информираат дека денес на магистралниот пат А-2 Кичево–Охрид кај с.Врбјани поради изведување работи на пат (минирање) сообраќајот ќе биде во прекин 10–15 минути помеѓу 14.00-16.00 часот.

повеќе...

Во понеделник прекин во сообраќајот на патот Охрид – Кичево

На патниот правец А-2 Кичево – Охрид (помеѓу планински превој Пресека и с.Врбјани поради изведување работи на пат (минирање) на 25.07.2016 (понеделник) сообраќајот ќе биде во прекин околу 15 минути помеѓу 13:00 часот.

повеќе...

Прекин на сообраќајот на патот Охрид – Кичево

Поради изведување работи на пат со минирање, на патниот правец А2 Охрид-Кичево кај Пресека денес ќе има прекин на сообраќајот. Сообраќајот ќе биде во прекин во времетраење од 15 до 20 минути во периодот од 13:00 до 15:00 часот.

повеќе...

Утре ќе има прекин во сообраќајот на патот Охрид – Кичево

Од АМСМ информираат дека утре (четврток) поради изведување работи на пат (минирање) на патниот правец А2 Кичево – Охрид, на делот помеѓу Пресека – с.Врбјани, сообраќајот ќе биде во прекин 15 – 20 минути во период меѓу 13.00 и 15.00 часот.

повеќе...

Утре прекин во сообраќајот на патот Охрид – Кичево

Утре,  поради изведување работи на пат (минирање) на патниот правец А2 Кичево – Охрид на делот помеѓу Пресека – с.Врбјани, сообраќајот ќе биде во прекин 15 – 20 минути помеѓу 13:00 – 15:00 часот.

повеќе...

Утре прекин на сообраќајот на патот Охрид-Кичево

Од АМСМ информираат дека утре (сабота) на патниот правец А2 Кичево – Охрид (планински превој Пресека – с.Врбјани) поради работи на пат (минирање) помеѓу 12.30 – 14.30 часот сообраќајот ќе биде во прекин околу 15 минути.

повеќе...