Претседателот Иванов се сретна со министерот за надворешни работи на Р.Грција Никос Коѕиас

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска го прими Никос Коѕиас, министер за надворешни работи на Република Грција, кој

повеќе...

Македонците среќни доколку се вратат од Грција само со налепница на нивниот автомобил

И покрај многуте случаи на оштетувања на македонските автомобили и нивните регистарски ознаки во Грција, има многу од нив кои

повеќе...

Продолжува реализацијата на проектот Waternet со градот Воден од Грција

Денес во Охрид се одржа „Вториот координативен состанок“ на проектот WATERNET, кој се реализира преку ИПА програмата за прекугранична соработка

повеќе...

КУД „Дримкол“ – Вевчани учествуваше на Меѓународен фестивал во Грција „Музика и море“

КУД „Дримкол“ од Вевчани преку својот детски и младински фолклорен ансамбал овие денови ја презентира Македонската култура и традиција на

повеќе...