Василевски: ВМРО-ДПМНЕ и во следниот мандат ќе се посвети на изградба на квалитетна патна инфраструктура

ВМРО ДПМНЕ и во следниот мандат ќе се посвети на изградба на квалитетна инфраструктура за подобрување на животот на граѓаните

повеќе...

Мисајловски: Градежните работи за изградба на автопатите се одвиваат по планираната динамика

Градежните работи за изградба на автопатите се одвиваат со планираната динамика и согласно предвидените рокови, истакна денеска министерот за транспорт

повеќе...

Шахтите во Пештани – нагазни мини за автомобилите

Пештани „ја испрати“ и оваа летна туристичка сезона. Но, за жал, многумина ќе понесат и непријатни спомени од нивното патешествие низ

повеќе...

Посебен сообраќаен режим по повод чествувањето на „Илинден“

По повод одбележувањето на националниот празник „Илинден“, во рамки на предвидените манифестации во Скопје, Крушево (Мечкин Камен) и во меморијалниот

повеќе...

Едукативно – превентивна акција „Вози одговорно – животот е во твои раце“

Во рамките на работата и реализацијата на предвидените програмски активности во годишната програма, Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на

повеќе...

РСБСП: Летово најризичен е автопатот Кичево – Охрид

За време на летните одмори најризичен е автопатот Кичево-Охрид, предупредуваат од Републичкиот совет за безбедност на патиштатаРепублички совет за безбедност

повеќе...