ММДЧП бара привремената влада на Македонија да спречи формирање на коалиција СДСМ/ДУИ и да објави датум за нови избори

Согласно Уставот на Република Македонија, Македонското меѓународно движење за човекови права бара од привремената влада на Македонија да спречи доделување

повеќе...

Зошто Доналд Трамп дозволува политиката на Обама и Хилари да прави пустош во Македонија?

Претседателот Трамп прави нешто што е многу неТРАМПистично. И тоа е нешто што загрижува. Тој дозволува политиката што ја спроведуваше

повеќе...

Димитриев- Почивалшек: Македонија и Словенија имаат одлична соработка на повеќе полиња

Претседателот на Владата на Република Македонија за спроведување на изборите, Емил Димитриев, денеска оствари средба со Здравко Почивалшек, министер за

повеќе...

Министерот Павлески на Економскиот форум за Западен Балкан во Минхен

Многу германски компании веќе ги препознаа и ги искористија инвестициските можности што ги нуди Македонија како идеална локација со најповолни

повеќе...

Објавен тендерот за изградба на новиот Клинички центар во Скопје

Во официјалниот гласник на Европската унија е објавен тендерот за изградба на новиот Универзитетски Клинички центар „Мајка Тереза“ во Скопје.

повеќе...

Димитриев-Хеемскерк: Светска банка со позитивни оценки за владините политики

Претседателот на Владата на Република Македонија за спроведување на изборите Емил Димитриев денеска се сретна со Франк Хеемскерк, извршен директор

повеќе...

Владин тим во Брисел го претстави напредокот во Македонија пред издавањето на извештајот на ЕК

Министерката за информатичко општество и администрација Марта Арсовска-Томовска, заедно со заменик-министерот за правда Биљана Бришковска-Бошкоски и државниот секретар за европски

повеќе...

Македонија користи искуства на Германија, Полска и Хрватска во ЕУ-интеграцијата

Препораки за унапредување на меѓуминистерската организација, координацијата и управувањето со ИПА фондовите и подготовка на националната верзија на правото на

повеќе...