Никој не се рекламира на ‘рѓосано

„Просторот за рекламирање на политичките партии“ во Охрид, беше одреден уште на 22 август. Тоа се тарабите поставени на оградата од ОУ „Григор Прличев“ и тоа е единственото место во Охрид наменето за тоа. Но, до ден денес, на само една недела до одржувањето на Локалните избори, овој простор за политичко рекламирање се уште е празен. Едноставно, политичките партии се рекламираат на големите билборди, но се одлучуваат и за многуте електронски видови на рекламирање. Кој ли би се рекламирал на ‘рѓосано!? WebOhrid

повеќе...

ОГЛАС за издавање под закуп на деловен простор

Се издава во закуп деловен простор – сопственост на Црвен крст Охрид. Деловниот простор се наоѓа на ул. Гоце Делчев бр. 32 во Охрид и има површина од 22 м². За издавање на деловниот простор под закуп ќе се спроведе постапка со прибирање на затворени понуди. Почетниот износ на закупнината за еден месец во постапката за издавање на деловниот простор под закуп изнесува 200 евра во денарска противвредност. На огласот можат да се пријават сите заинтересирани домашни правни лица кои ќе достават тековна состојба од Централен регистар на РМ, во…

повеќе...

Јавен оглас бр.06/2016 за добивање локација со право за поставување на времени објекти на подрачјето на општина Охрид

Врз основа на Програмата за поставување на времени објекти во општина Охрид (“Сл.гласник на Општина Охрид” бр. 12/2016 ), како и врз основа на член 4 од Одлуката за поставување урбана опрема ( детски игралишта – забава на отворено, покриени и непокриени шанкови ) и времени објекти на подрачјето на општина Охрид број 08-16042/43 од 04.11.2016 година ( Службен гласник на општина Охрид бр. 21/2016 ), а во согласност со Одлуката за утврдување на цени за поставување на времени објекти во општина Охрид број 08-10300/6 од 11.07.2016 година („Сл.гласник на…

повеќе...

Јавен оглас бр.05/2016 за добивање локација со право за поставување на урбана опрема на подрачјето на општина Охрид

Врз основа на Програмата за поставување на урбана опрема во општина Охрид (“Сл.гласник на ОпштинаОхрид” бр. 14/2015), како и врз основа на член 4 од Одлуката за поставување урбана опрема (детски игралишта– забава на отворено, покриени и непокриени шанкови) и времени објекти на подрачјето на општина Охрид број 08-16043/43 од 04.11.2016 година („Сл. гласник на општина Охрид“ бр. 21/2016), а во согласност со Одлуката за усвојување на годишната програма за поставување на урбана опрема во општина Охрид бр. 08-17635/30 од 25.12.2015 година и Одлуката за измени и дополнување на одлуката…

повеќе...

Објавен тендерот за изградба на новиот Клинички центар во Скопје

Во официјалниот гласник на Европската унија е објавен тендерот за изградба на новиот Универзитетски Клинички центар „Мајка Тереза“ во Скопје. Инвестицијата само за изградба чини околу 70 милиони евра, а целокупната инвестиција за модернизирање на кампусот е во вредност од 128 милиони евра, рече денеска на прес- конференција во Порта „Македонија“, вицепремиерот и министер за здравство Никола Тодоров. Посочи дека по спроведување на законските процедури, градежните работи ќе стартуваат на почетокот на 2017 година, кои е предвидено да завршат до крајот на 2021 година, односно рокот на изведба е 45…

повеќе...

Нови бандери – идеални за огласи

Тукушто поставени бандери низ Охрид, а граѓаните веќе „ги ставија“ во употреба. На една од нив осамна оглас: „ПРОДАВАМ – ВНАТРШНИ ВРАТИ-И-ПРОZОРИ телефон-070 ххх-ххх“ Според изгледот и квалитетот на дрвената табла, тешко дека некој ќе биде заинтересиран да се јави на овој оглас. WebOhrid

повеќе...

Објавен оглас за физиотерапевти во спортската академија

За ангажирање на ФИЗИОТЕРАПЕВТИ за работа со фудбалери во паралелките за фудбал во Спортската академија во паралелките во Тетово, Гостивар, Охрид, Битола, Прилеп, Струмица, Штип и Велес. Конкурсот се објавува согласно член 15 од Законот за спортска академија и одредбите од Правилникот за посебни критериуми за ФИЗИОТЕРАПЕВТИ во спортска академија. – Во Тетово се бара 1 (еден) физиотерапевт; – Во Гостивар се бара 1 (еден) физиотерапевт; – Во Охрид се бара 1 (еден) физиотерапевт; – Во Битола се бара 1 (еден) физиотерапевт; – Во Прилеп се бара 1 (еден) физиотерапевт;…

повеќе...

ФФМ објави оглас за тренери и помошни тренери во спортската академија

Фудбалската федерација на Македонија денес објави: О Г Л А С За ангажирање на фудбалски главни и помошни тренери за работа со фудбалери во паралелките за фудбал во Спортската академија во Скопје (и паралелките во Тетово, Гостивар, Охрид, Битола, Прилеп, Струмица, Штип и Велес). Конкурсот се објавува согласно член 15 од Законот за спортска академија и одредбите од Правилникот за посебни критериуми за тренер на ученици во спортска академија. – Во Скопје се бараат 4 (четири) главни тренери и 4 (четири) помошни тренери – Во Тетово се бараат 2 (два)…

повеќе...

Јавен повик за проектот SCBE/TBC

Општина Охрид за потребите на проект: „Поддршка на прекугранично претприемништво/Транснационално бизнис консултантство” акроним на проектот SCBE/TBC, финансиран од 3-от повик на проектни предлози од ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Македонија и Република Грција 2007-2013, објавува јавен повик за пополнување на следните работни позиции: Проект SCBE/TBC: Јавен повик SCBE-TBC # PC1_PT_1.2.1-2 Public call SCBE-TBC # PC1_PT_1.2.1-2

повеќе...