Денес прекин на сообраќајот на патот Охрид – Кичево

Од АМСМ информираат дека денес поради изведување работи на пат (минирање) на патот А2 Кичево – Охрид на делот помеѓу Пресека – с.Врбјани сообраќајот ќе биде во прекин 15-20 минути помеѓу 14:00 и 16:00 часот.

повеќе...

Утре прекин на сообраќајот на патот Охрид – Кичево

Утре (среда) поради изведување работи на пат (минирање) на патот А2 Кичево – Охрид, кај Извор, сообраќајот ќе биде во прекин 15 – 20 минути во период помеѓу 15:00 до 17:00 часот.

повеќе...

Одложено минирањето на патот Охрид – Кичево

Според информацијата од Македонија пат, добиена од АД Илинден, планираните активности (минирање) на патниот правец А2 Кичево-Охрид (планински премин Пресека – с.Врбјани) кои беа закажани за денес, се одложуваат. Утре прекин на сообраќајот кај преминот Пресека – Врбјани

повеќе...

Изменет сообраќаен режим на обиколницата поради снимањето на францускиот филм „A Fond“

Согласно Одобрението 11-уп-87/4 од Министерство за транспорт и врски од 03.09.2015г. и известувањето од Мануфактура продукција од АМСМ информираат дека за потребите за снимање на филм се воведува времена измена на режим на сообраќај на Делница 3 Автопат 2, кл.„Хиподром“-кл.„Сарај“ (Скопска обиколница) за период на следниве датуми: 07.09.; 08.09.; 09.09.; 10.09.; 11.09.; 14.09.; 15.09.; 16.09.; 17.09.; 18.09.; 21.09.; 22.09.; 23.09.; 24.09.; 25.09.; и 28.09.2015 година од 07:00 до 19:00 часот за секој од наведените датуми.

повеќе...

Зголемен интензитетот на сообраќајот на патиштата низ државава

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е зголемен. На граничниот премин Богородица има задржување од 30 мин,а на граничниот премин Дојран има задржување од 15тина минути за излез од државата. Подолги задржувања има на грчкиот дел, при влез во Грција. На останатите гранични премини нема подолги задржувања за влез и за излез од државата. Оваа информација се однесува само за македонската страна на премините.

повеќе...

Гужва на патиштата, сообраќајот се одвива по влажни коловози

Сообраќајот на сите државни патишта се одвива по наместа влажни коловози. Од АМСМ информираат дека интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е зголемен. На граничните премини нема подолги задржувања за влез и за излез од државата. Оваа информација се однесува само за македонската страна на премините.

повеќе...

Во сабота прекин на сообраќајот на патот Охрид – Кичево

Од АМСМ информираат дека во сабота(8-ми август), на патниот правец А2 Охрид – Кичево, (планински превој Пресека – с.Врбјани) поради изведување градежни работи на пат (минирање) сообраќајот ке биде во прекин од 14.00 до 16.00 часот.

повеќе...

Зголемен интензитетот на сообраќај на сите патишта

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е зголемен. На граничните премини Табановце, Богородица и Дојран има задржување од околу 30 минути, а на останатите гранични премини и покрај зголемената фреквенција нема подолги задржувања за влез и за излез од државата. Оваа информација се однесува само за македонската страна на премините, информираат од АМСМ.

повеќе...

Зголемен интензитетот на сообраќај на патиштата

Од АМСМ информираат дека интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е зголемен. На граничните премини и покрај зголемената фреквенција нема подолги задржувања за влез и за излез од државата. Оваа информација се однесува само за македонската страна на премините.

повеќе...

Зголемен интензитетот на сообраќајот на патиштата

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е зголемен. „На граничните премини нема подолги задржувања за влез и за излез од државата“, информираат од АМСМ. Оваа информација се однесува само за македонската страна на премините.

повеќе...