Доделени признанија „Просветен работник на годината“ за учебната 2016/17

Сојузот на просветни работници на Македонија, по повод Светскиот ден на учителот 5 Октомври, вчера на свечената академија во Велес

повеќе...

Конкурс за доделување на стипендии за последипломски студии на ЈНУ Институт за филм, Филмска академија – Охрид за академската 2017/2018 година

Врз основа на член 55 став 1 од Законот за организација и работа на органите на државната управата (“Службен весник

повеќе...

Објавени училиштата кои добија средства за развој и унапредување на мултикултурализам, меѓуетничка интеграција и толеранција

Министерството за образование и наука објавува листа на основни училишта и листа на средни училишта кои добија средства за реализација на активности

повеќе...

Се подготвува стимулативен модел за финансирање на јавните универзитети

Моделот за реформи на финансирањето на високообразовните институции во Република Македонија, со цел подобрување на нивните перформанси, е темата на

повеќе...

Кирацовски се сретна со министерот за образование и наука Лутфиу

Денес дополнителниот заменик министер за информатичко општество и администрација, м-р Александар Кирацовски оствари работна средба со министерот за образование и

повеќе...

Објавен е конкурсот за ученички стипендии за учебната 2016/2017 година

Конкурс за доделување 50 (педесет) стипендии за талентирани ученици од јавните и приватните средни училишта во Република Македонија за учебната

повеќе...

Jавен повик за избор на „Најбезбедно и најчисто училиште” за учебната 2016/2017 година

I. УСЛОВ ЗА УЧЕСТВО На повикот може да аплицираат сите основни и средни училишта на територијата на Република Македонија. Училиштата

повеќе...