Македонија се искачи на 85 место на ФИФА рејтинг листата

Македонската репрезентација забележа нов скок на ФИФА рејтинг листата. Според најновата листа, Македонија се наоѓа на 85 место, благодарение на нерешениот

повеќе...

Македонија се искачи на 103 место на ФИФА рејтинг листата

Македонската репрезентација забележа скок на ФИФА рејтинг листата. Според најновата листа, Македонија се наоѓа на 103 место, благодарение на победата

повеќе...

Македонија на 135 место на најновата ФИФА рејтинг листа

Македонската фудбалска репрезентација забележа пад од -1 место и сега се наоѓа на 135 место од ФИФА рејтинг листата. Промени

повеќе...

Скок од две места за Македонија на најновата ФИФА рејтинг листа

Според најновата ФИФА рејтинг листа Македонија забележа скок од +2 места и сега се наоѓа на 134 место. Овој напредок

повеќе...

Голем скок за Македонија на ФИФА рејтинг листата

Благодарение на двете победи од по 3:0, едната против Лихтенштајн во квалификациите за Светско првенство, а другата на пријателскиот натпревар

повеќе...

Македонија на 166 место на ФИФА рејтинг листата

Според најновата ФИФА рејтинг листа Македонија се наоѓа на 166 место, откако нашата фудбалска репрезентација забележа пад од -1 место.

повеќе...

Интензивни подготовки на ФФМ за УЕФА Супер Купот Скопје 2017

Фудбалската федерација на Македонија интензивно работи на подготовките за УЕФА Супер Куп натпреварот кој го организира на Националната арена во

повеќе...

Македонија со ново најниско место на ФИФА рејтинг листата

Македонија се наоѓа на 165 место на најновата ФИФА рејтинг листа. Ова е нов најнизок „рекорд“ откако нашата фудбалска репрезентација

повеќе...

Македонија остана на 162 место на ФИФА рејтинг листата

Според најновата ФИФА рејтинг листа, фудбалската репрезентација на Македонија остана 162 место. На врвот од ФИФА рејтинг листата останува Аргентина,

повеќе...