Стојаноски: Во недела да му ја вратиме слободата на Охрид

Нема поважна мисија од тоа Охрид да го направиме општина за сите граѓани. Првиот чекор е создавање на инфраструктура за сите. Градиме одговорно, квалитетно и домаќински, за секој граѓанин да добие решение кое ќе му го подобри животот во неговата средина. Истакна на денешната завршна прес-конференцијата кандидатот за градоначалник на СДСМ и коалицијата, Јован Стојаноски. „Нема ништо поважно од здравјето на луѓето. Затоа наш приоритет е обезбедување на чиста и здрава вода за пиење и чист воздух. Се обврзавме постојано и навремено да ги чистиме депониите и каналите, да вложуваме во…

повеќе...

Тилевски најави рехабилитација и надградба на колекторски систем, марина, уредување плажи

Уредувањето на просторот и негово планирање во дослух со граѓаните креира пософистициран лик на Општината и овозможува нејзино правилно просторно искористување. Одиме напред. Градиме, градиме, градиме, рече на денешната прес-конференција кандидатот за градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата, Митко Тилевски. Тој ги најави нови проекти: Рехабилитација и надградба на колекторски систем, Изградба на пречистителна станица и фекална канализација во Трпејца, Изградба на канализациона мрежа и пречистителна станица за отпадни води во Трпејца, Општина Охрид. „Започната е реализацја на проектот за изградба на фекална канализациона мрежа и станица за третман на отпадните води во Трпејца, Општина…

повеќе...

Утре во Белчишта ќе се одржи завршен митинг на СДСМ и Коалицијата „Живот во Македонија”

Утре ќе се одржи завршниот митинг на Коалицијата „Живот во Македонија” предводена од Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија. Митингот е закажан во Домот на Културата во Белчишта, со почеток во 16:30 часот. Свое обраќање на завршниот митинг ќе имаат, кандидатот за градоначалник на општина Дебрца, Зоран Ногачески и Премиерот на Република Македонија Зоран Заев.

повеќе...

Градоначалникот Бакрачески и неговиот тим направи увид на градежните активности на неколку објекти

Градоначалникот Никола Бакрачески, заедно со неговите најблиски соработници, денеска направи увид на градежните работи на неколку објекти кои започнаа да се градат за време на неговиот мандат. Во обиколката беа посетени градилиштата на новата автобуска станица, тротоарите наспроти бензиската пумпа „Лук Оил“ на влезот во Охрид, покриениот градски пазар, тротоарите на улицата „ Гоце Делчев“ од амбулантата до поранешната ветеринарна станица, тротоарите и велосипедските патеки на Бул. „Туристичка“, од музичкото училиште до крајот на населбата „Билјанини извори“ како и пешачко-рекреативната патека од мостот на каналот „Студенчишта“ до „Билјанини извори“ .…

повеќе...

Тилевски: Првичната цел е помош на охриѓани за подобрување на својата социјална и економска положба

Подобар стандард на луѓето, дополнителни нови работни места и приход, подобрување на квалитетот на животот на населението е приоритетот на идната Локална Самоуправа предводена од ВМРО-ДПМНЕ. Ова на денешната прес-конференција го истакна кандидатот за градоначалник на Охрид, од редовите на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата, Митко Тилевски. „Општината ќе тежнее кон заложби за економски развој на Охрид и проширување на активностите преку ефикасно користење и распределба на ресурсите за одржлив економски пораст. Првичната цел е помош на охриѓани за подобрување на својата социјална и економска положба, квалитетот на живеење според европските и светските…

повеќе...

Трајкоски: Нашето ново мото секогаш работа е всушност наша досегашна пракса

Низ изминативе четири години јас како Градоначалник на Општина Дебрца успеав да го одржам дадениот збор. Она што го ветив да го исполнам, но не само тоа, туку се трудев и тековно работев вон мојата изборна програма се со цел што повеќе жители на Дебрца да бидат задоволни. Потребата за помош не познава никаква поделба, а потребата за реализирање на проекти го зголемува бројот на жителите кои ја прикажуваат довербата кон мене и ВМРО ДПМНЕ. Сите знаат дека во Дебрца никогаш не било повеќе направено отколку изминативе четири години. Тоа…

повеќе...

Трајкоски се сретна со претставници од Сојузот на борци и Здружението „Мобилност“

Актуелниот градоначалник на Општина Дебрца Игор Трајкоски, кој е кандидат на коалицијата „За подобра Македониjа”, предводена од ВМРО-ДПМНЕ, денес оствари средба со претставници на Организацијата на борците од НОВ и поддржувачи на традициите и со здружението „Мобилност“ во Охрид. На средбата претседателот на боречката организација, Гоце Георгиески искажа благодарност кон градоначалникот Трајкоски, за сите досегашни заеднички реализирани проекти во Општина Дебрца, од аспект на чувањето на спомен обележјата од НОВ и ПОМ, како и одбележувањето на годишнини од историско значење за македонската државност. Кандидатот Трајкоски, пред присутните на средбата, исто…

повеќе...

Тилевски: Градскиот Кеј ќе биде нов лик на градот, модерно шеталиште

Кандидатот за градоначалник на Охрид од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Митко Тилевски денес одржа прес-конференција, на која го најави новиот проект „Изградба на Кеј“. „Нашиот долг и наша обврска е да продолжиме Охрид да го градиме и да биде уште попозната туристичка дестинација. Целта ќе биде забрзан развој на инфраструктурниот и туристичкиот сектор. Градскиот кеј како најрепрезентативно и најпосакувано место во градот, во моментов се наоѓа во лоша состојба и со сериозно нарушена статика.“– изјави Тилевски. Како што кажа Тилевски, проектот опфаќа реконструкција, санација и уредување на Градскиот кеј, да се изврши…

повеќе...

Трајкоски: Нашата цел отсекогаш била подобрување на животниот стандард на жителите на Општина Дебрца

Кандидатот за градоначалник за Општина Дебрца, Игор Трајкоски денес одржа прес-конференција пред фудбалското игралиште за голем фудбал во Волино. На прес средбата беа презентирани досега реализираните проекти од областа на спортот, како и проектите од новата програма кои ќе бидат реализирани во новиот мандат од областа на спортот. „Нашата цел отсекогаш била подобрување на животниот стандард на жителите на Општина Дебрца. Со таква мисла и со такви планови ја започнавме и оваа кампања. Можеме денес да се пофалиме со многу, но исто така знаеме дека не чека макортпна работа за…

повеќе...

Трајкоски: Новата Програма од областа култура е од витално значење за Дебрца

Кандидатот за градоначалник за Општина Дебрца од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Трајкоски, денес одржа прес-конференција пред Културниот дом во Злести, на која ги презентираше досега реализираните проекти од областа на културата, како и проектите од новата програма кои ќе бидат реализирани во новиот мандат од областа на културата. „Нема повозвишено чувство од тоа кога знаете дека сте ја оправдале довербата…од тоа дека дадениот збор сте го одржале. Токму ваквата мисла не тера повторно пред вас да застанеме и заеднички со сплотени сили да започнеме уште многу проекти. Суштината да се…

повеќе...