Никој не се рекламира на ‘рѓосано

„Просторот за рекламирање на политичките партии“ во Охрид, беше одреден уште на 22 август. Тоа се тарабите поставени на оградата од ОУ „Григор Прличев“ и тоа е единственото место во Охрид наменето за тоа. Но, до ден денес, на само една недела до одржувањето на Локалните избори, овој простор за политичко рекламирање се уште е празен. Едноставно, политичките партии се рекламираат на големите билборди, но се одлучуваат и за многуте електронски видови на рекламирање. Кој ли би се рекламирал на ‘рѓосано!? WebOhrid

повеќе...

„Despacito“ – Нова атрактивна плажа во населба Свети Стефан

„Despacito“ е нова атрактивна плажа која се наоѓа во туристичката населба Св.Стефан, Охрид во близина на Националниот ресторан Македонска куќа од вчера и официјално започна со работа. Оваа плажа дефинитивно ќе биде најубавото место на охридското крајбрежје. Вреди да се посети! WebOhrid

повеќе...

Зошто да го запишете Вашето дете во ОУ „Св.Климент Охридски“?

Зошто да го запишете Вашето дете во ОУ „Св.Климент Охридски“? Затоа што нашето училиште е единствено во градот кое има изготвено Правилник за писмено проверување, според кој секој родител писмено се известува за писменото проверување на своето дете по сите предмети, најмалку три недели пред тоа да се спроведе. Родителите секогаш знаат за: точниот датум, темите кои ќе се оценуваат, како и дека не можат да се спроведат повеќе од две писмени работи во една недела. Тоа нуди можност секој  родител, во секој момент, да знае по кој предмет, во…

повеќе...

ПЗУ „Никодам-Медика“ – Велгошти

ПЗУ „НИКОДАМ-МЕДИКА“ е лоцирана на улица „Илинденска“ бр.96, во Велгошти – Охрид. Амбулантата по општа медицина работи со матичен лекар, а за своите пациенти врши бесплатни здравствени прегледи, совети за здравје, ЕКГ, мерење на шеќер во крвта, инхалации, интрамускулни и интравенски инјекции, земање крв за анализа и други здравствени услуги. Во рамки на амбулантата, отворена e и аптека, која работи секој работен ден (понеделник-петок) од 10:00 до 18:00 часот, а во сабота од 10:00 до 15:00 часот. Амбулантата има склучено договор со Фондот за здравствено осигурување на Македонија (ФЗОМ). Работно…

повеќе...

Јавен оглас за добивање право за поставување на рекламни билборди и рекламни паноа

Врз основа на Програмата за поставување на урбана опрема во Општина Охрид (“Сл.гласник на Општина Охрид” бр. 14/15), како и врз основа на член 4 од Одлуката за поставување урбана опрема – рекламни и информациони паноа на подрачјето на општина Охрид („Службен гласник на општина Охрид“ бр. 4/16 ), а во со гласност со Одлуката за утврдување на почетна цена за поставување на рекламни паноа-билборди („Сл.гласник на Општина Охрид” бр. 6/14), донесени од Советот на Општина Охрид, Градоначалникот на општина Охрид објавува: ЈАВЕН ОГЛАС бр.01/2016 за добивање право за поставување…

повеќе...

Бидете елегантни во фризерското студио „Elegance“

Тaјнoтo oружје нa секoјa женa е негувaнaтa кoсa. Зa дa изгледaте елегaнтни и сoвршени сo секoј нoв ден, зa Вaс ќе се пoгрижи Фризерскo студиo „Elegance“. Студиoтo се наоѓa вo Oхрид, нa улицa Димитaр Влaхoв бр. 20/3 (стaрa aвтoбускa). Вo студиoтo ќе ги дoбиете сите фризерски услуги: шишaње, фенирaње, третмaни зa кoсa, свечени и невестински фризури и сите видoви нa фaрбaње шaтирaње и нијaнсирaње сo врвен квaлитет и пристaпни цени. Имајте убава, сјајна, здрава и негувана коса сo прoизвoдите oд Dikson, Revlon и Hair Company кoи ги имa вo Фризерскo…

повеќе...

Фризерско козметички салон „Betty Boop“

Фризерско козметичкиот салон „Betty Boop“ се наоѓа во Охрид, на Булевар Туристичка 8/2, позади Кам Маркет. Покрај сите видови фризерски услуги, салонот нуди и козметички услуги како што се третмани на лице, депилации, парафин, средување веѓи, шминкање, надградба на нокти и тоа по најповолни цени во градот.  Фризерско козметичкиот салон „Betty Boop“ се издвојува од останатите. Проверете зошто! телефони за контакт: 078 264 334 (Наташа) и 072 565 102 (Благица) e-mail:  blagica_83@hotmail.com www.facebook.com/FRIZERSKO-KOZMETICKI-SALON-BETTY-BOOP

повеќе...

Хотел „Аквалина“ населба Св.Стефан – Охрид

Хотелот „Аквалина“ се наоѓа во туристичката населба Св.Стефан, оддалечен 6 км од центарот на Охрид на регионалниот патен правец Охрид- Св.Наум. Комплексот на хотелот се наоѓа на самиот брег на Охридското езеро опкружен со пространство на бистра езерска вода од една страна и бескрајна зелена шума од националниот парк Галичица од друга страна. Во својот сместувачки капацитет располага со вкупно 84 соби од кои, 1 Апартман со сауна, 6 соби со сауна и француски лежај, 7 соби со џакузи и француски лежај, 64 двокреветни соби, 6 трокреветни соби. Сите соби се опремени…

повеќе...

Железарија „Мајсторче“

Железаријата „Мајсторче“ се наоѓа на улица „Питу Гули“ бр.194 во Охрид. Железаријата нуди најквалитетна опрема, професионални машини и алати, опрема за санитарија, водовод, ХТЗ опрема, електрика, бои и лакови, мебел за бањи, туш кабини, вентили, батерии, градинарски славини… Ве очекуваме! За повеќе информации можете да се обратите на: телефон 046/ 611 223 email: sibmile@yahoo.com www.facebook.com/Железарија-Мајсторче

повеќе...

Вкусете најдобра храна: „Кај Мече“

Веќе две години хит на охридската ривиера гостилница „Мече“. Место за уживање, скара за гурмани, тераса со рајски панорамски поглед кон Свети Наум и кон западното крајбрежје! Дојдете да се почувствувате господски со вниманието на персоналот на „Мече“! Порачајте и вкусете нешто деликатесно од кујната на врвните мајстори на национални и роднокрајни јадења! Бидете добредојдени! Организирајте ручек со семејството или со пријателите и забележете уште еден незаборав крај Охридското Езеро, во населбата Долно Коњско на само 200 метри пред хотелите Метропол и Белви! WebOhrid

повеќе...