Пуштени во оптек ковани пари за колекционерски цели „Богата година на кучето“, „Безбедна година на кучето“, „Руски лавиринт“ и „50 години од МАНУ“

Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека се издадени и пуштени во оптек кованите пари за колекционерски цели „Година

повеќе...

НБРМ повторно укажува за ризиците од вложувањата во дигиталните (крипто) валути

Народната банка на Република Македонија неколку пати досега ѝ укажа на јавноста да биде внимателна во однос на понудите кои

повеќе...

Основци од „Христо Узунов“ посетија повеќе институции од областа на финансиите и осигурувањето на Македонија

На покана на директорот на Агенцијата за Супервизија на Осигурувањето Климе Попоски делегација на ОУ „Христо Узунов“ составена од наставници

повеќе...

НБРМ одбележува 25 години од монетарното осамостојување на Македонија

Денес се одбележува јубилејот 25 години од монетарното осамостојување на Република Македонија. Со донесувањето на основните закони на 26 април

повеќе...

Пуштенa во оптек кованaтa парa за колекционерски цели „Света Матрона Московска“

Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека е издаденa и пуштенa во оптек кованaтa парa за колекционерски цели

повеќе...

Доделување на „Орден за заслуги за Македонија“ на Народната банка на Република Македонија

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денес ќе го додели признанието „Орден за заслуги за Македонија” на Народната банка

повеќе...